Indsigt i narcissisme

Viden om symptomer og adfærd, så du kan gennemskue dem

Narcissisten kan udadtil virke charmerende, indtagende, givende, gavmild og sjov.

Ofte udstråler personen en varme og kærlighed, som får alle til at synes godt om ham/hende. Alle vil være ven med ham/hende og være tæt på ham/hende.
Der er en stor del narcissister i offentlige brancher, medielandskaber og højprestige stillinger – derfor vil du, som har et krævende job også kunne møde dem i din hverdag. Men narcissister er jo også søskende, mødre, fædre og partnere – og derfor kan det være godt for dig at vide noget om hvad du skal være opmærksom på.

Det du ikke får lov til at se, før du kommer tæt på en narcissist, er det narcissistiske raseri, som er et raseri, der er helt ude af proportioner med problemet og kan virke overvældende og skræmmende.

Narcissisten vil forvente, at du leverer den narcissistiske forsyning

– altså får ham/hende til at føle sig rigtig, godt tilpas, elsket og anerkendt. Den følelse, som du faldt for, at han/hun var så god til at give i starten. Som regel bliver der længere og længere imellem at du selv får den dejlige gave, mens forventningerne til hvor ofte du skal levere det stiger. Gør du det ikke, kan du blive udsat for raseriet, som ofte er helt ude af proportion med problemet og som har til formål at give dig følelsen af at du er uværdig og “skylder” noget. Det holder dig i relationen, for “nu har du fået så meget fra ham/hende”.

Mange kvinder og mænd får ødelagt selvværdet af en narcissistisk kæreste, forælder eller overordnet. Enhver kan blive udsat for narcissister, fordi de ved første øjekast virker mere end sunde. Bebrejd derfor ikke dig selv, hvis du falder for en. Bare skynd dig væk, hvis du opdager det hos din kæreste.
Hos en overordnet eller en forælder kan du forsøge dig med minimal kontakt. Det kan godt virke f.eks. i forhold til forældre som er så gamle, at de er på plejehjem og er svagelige, men det er sjældent, at det er muligt, når det er en overordnet. Der er du måske nødt til at træffe et valg: ”min psykiske sundhed eller jobbet”


Din underviser


Mette Glargaard
Mette Glargaard

Jeg er ude på den anden side - af en barndom med en narcissistisk far og en alkoholisk mor - masser af svigt, løgne og overgreb.
Jeg har arbejdet med mennesker, som har været i usunde forhold, er vokset op med usunde og besværlige forældre, har krænkende chefer - eller andre relationer, hvor manipulation, løgn og nedgørelse bruges som våben. Mine kurser hjælper dig med at finde tilbage til det sunde potentiale, glæden og roen.

Uddannelse: Pædagog med speciale i dysfunktionelle familier, derefter certificeret psykoterapeut i 2006. Efteruddannelse indenfor kognitiv og narrativ terapi, neuroaffektiv supervision, spirituel terapi, samt åndedrætsterapi og danseterapi. Senest kropsdynamikker i forhold til traumer, hypnoterapi samt kostændringer for mentale tilstande.


Ofte stillede spørgsmål


Hvor længe har jeg adgang til kurset?
For livstid - kurset ligger her, så du kan komme tilbage og tage kurset igen og igen.
Hvad hvis jeg har yderligere spørgsmål?
Så skriver du bare til mig og stiller dit spørgsmål. Jeg svarer indenfor 48 timer.
Hvor foregår kurset?
Det foregår på nettet, så du kan sidde hjemme i din sofa og tage det. Og du får adgang til indholdet med det samme efter køb!
Hvad indeholder kurset?
Kurset består af en video, som du kan se, når det passer dig.

Start her - giv dig en chance!